Senaste inläggen

Av Mia - 5 november 2007 02:33

har vi ett jättestort mandarinträd. Det kryllar av mandariner men av säkra källor har jag hört att domär fulla med stenar, sura och dessutom är dom torra. Men fint är det!

Av Mia - 5 november 2007 02:31

vinrankorna som bara växer och växer. Jag tycker det är himla fint och vi tänker nog inte klippa ned det, inte i första taget iallafall. Om vi inte kan klämma oss igenom på väg upp till poolen så får vi väl fundera på saken.

Av Mia - 5 november 2007 02:25

För första gången på flera dagar så är himmlen inte fylld av regnmoln och vi kan hänga ut tvätt på tork.


Efersom det är november och lika obergripligt för mig, som för någon annan att det är sommar om några veckor så visar jag några bilder som är tagna idag, den 5 november. 


Det här är Annika, vår egna anka som för andra gången den här säsongen bestämt sig för att lägga ägg i rabatten bredvid poolen. Förra gången blev det 11 ungar, nu har hon bara 7 ägg..



Av Mia - 4 november 2007 07:34

Åhhhh!! Jag är sååå glad!  Fatta att han kommer till Adelaide! Jag har sett honom en gång tidigare, i Stockholm i mitten på 80-talet och jag skulle kunna se honom massa fler gånger!  26 februari är jag på date med honom och dagarna efter är jag förmodligen i lyckorus... Ååå, Meat Loaf...



Lock up your mother and your fridge, Meatloaf touring Australia


Meatloaf | gmgrd.co

2/11/2007 10:48:00 AM.

The larger than life, legendary US rock singer Meat Loaf will be touring Australia in February 2008.

Meatloaf, whose real name is Michael Lee Aday, will bring his Three Bats Tour to Brisbane, Sydney, Melbourne and Adelaide.

Meat Loaf will be singing some of his biggest hits from his three Bat Out Of Hell albums, including You Took The Words Right Out Of My Mouth, Two Out Of Three Ain't Bad, I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That), and Dead Ringer For Love.

The 60-year-old, who hails from Dallas, was in Australia last year to promote the release of the third in the series - Bat Out Of Hell III: The Monster Is Loose.

Av Mia - 4 november 2007 02:50

Grundreceptet på de de här hittade jag på lowcarbcafe.com, tror jag det var. Jag har naturligvis ;D gjort om det så att det passar oss, och de blir verkligen jättegoda.


Till en sån där muffinsform med 12 formar så hade jag imorse 8, ganska små, ägg.

En halv finhackad grön paprika

En liten, halv gul lök. Jag brukar ha röd lök men jag hade inga kvar imorse, därför den gula. Ta lite mindre eftersom den gula är lite skarpare i smaken.

Ca 1 1/2 dl grädde.

Täck botten i varje muffinsform med antingen en skiva bacon, eller som jag har gjort, med en skinkskiva. Fyll formen ungefär halvvägs, kanske lite mer, men inte ända upp. Fyll resten med riven ost.

Hiva in härligheten i ugnen, 175 grader, ungefär 25 minuter, ganska långt ned.

Av Mia - 4 november 2007 02:40

Den här liraren hade vi i taket i morse...


Han ser värre ut än han faktiskt är, den här spindels kallas för Huntsman och är egentligen ganska bra att ha innomhus. Han är den som äter alla de småkryp som man absolut inte vill ha inne i huset. brr..

Av Mia - 3 november 2007 03:12

är himla gott, men ack så trött jag blir i huvudet av det..;D


Igårkväll hade jag ett gäng tjejer över på ett demo-party av mirakeltrasor. Hon, demonstranten, tvättade ett av tre fönster i vardagsrummet och OJ vad rent det blev! 

Meningen med såna där partyn är väl at man ska handla massa oumbärliga produkter (gärna sånt om inte visste att man vill ha) och naturligvis att socialisera över något gott att tugga på samtidigt som man pratar. Och det gjorde vi med besked! Pratade alltså! OCH tuggade på nått! Jag hittade receptet på Mat & dryck på www.alltfoforaldrar.se och det ska tydligen vara något av en klassiker. Jag har aldrig hört om det förut och igår var det första gången jag provade det, med en liten annan variant än just det receptet som jag såg. 

Hur som helst, receptet på MIN myrstack: 

Ett stort paket philly-ost, jag tror det är 250 gr i det

En burk c.f eller som här i ozzie-land, sour creme 400 ml

En stor röd lök som är finhackad

Det blandas gott i skål, lägg sen upp det på ett fat och försök forma som en myrstack, dvs runt och högt. Nu öppnar du en burk med svart kaviar och sprider ut ovanpå. Volia! En myrstack! Jag serverade med kex av olika varianter och de där ostkexen som jag pratade om häromdagen.


Om man igår hellre ville ha något sött till kaffet så hade jag gjort en tårta a lá Varenne. En mastig chokladkaka som man äter i små bitar.

Man häller 1 dl starkt kaffe i en kastrull, bryter 250 gr 70%-ig choklad i bitar och smälter i kaffet på SVAG värme. Man måste röra hela tiden. När chokladen smält så har man i 250 gr smör och 2- 2 1/2 dl sockerersättning som tål värme, jag använder splenda. Smöret och splendan rör man i lite i taget. Nu är det vikigt att röra hela tiden. När allt smör är smält och splendan är i tar man bort kastrullen från värmen. Knäck i 4 ägg, ett i taget och rör ordentligt mellan varje, du vill inte ha en chokladomelett... Spänn fast alufolie i en springform och smöra eller spreja ordentligt. Häll i smeten och grädda på 175 grader ca 50-60 minter, beroende på ugn. Kakan blir godast om den får stå över natten och gotta ihop sig. Serverar gör man med antingen lite vaniljsmakad grädde eller en klick c.f. 






Av Mia - 1 november 2007 06:02

blev något så härligt gott som lasagne, med aubergine istället för pastaplattor.  Jag tror att en del av er där ute nog skulle påstå att det var en typ av mousakka, men utan potatis. Himla gott var det iallafall! Med en sallad vid sidan om av blad, tomater, röd lök, fetaost och oo och balsamico. Och salt & peppar såklart! Glöm inte krydda salladen! Så många glömmer det och så smakar salladen bara...sallad.. Jag säger som en tv-kock på matkanalen i USA "Where Im from the sallad comes unseasoned". Så är det! All mat behöver kryddor, tom en vanlig trist tisdags-sallad.


Lasagnen då? Skär aubergine i tunna  skivor, lägg i en skål och häll på massa salt för att dra ur vätskan.

Under tiden gör du köttfärsåsen. Gör den du brukar, men ha inte lika mycket av det 'våta' i. Den ska alltså vara lite torrare än vanligt.

I en skål blandar du i de ostar du gillar i en bas som består av en burk keso och ett par ägg. Hiva i riven parmesan, riven vanlig hårdost, phillyost och andra ostar du gillar. Det kan aldrig bli för mycket ost! Den här ostsåsen ska alltså inte koka, bara röras ihop i bunken.

Nu ska du göra själva lasagnen. Börja med ett lager aubergine, ett lager köttfärsås, ett lager osstås, jag är rätt säker på att du vet vad du ska göra ;D Sista laget ska vara ostsås och massa riven ost. Svusch in i ugnen på ca 175 grader i kanske sisådär 50-60 minuter. Du kanske måste lägga på ett folie efter halva tiden så att den inte bränns.Låt den stå ungefär 10 minute så att den 'sätter sig'. 



På tal om ost! Jag är om sagt en ost-älskare av stora mått! Ett jättegott tips på snacks, som alla som gillar ost gillar, är ostkex. Riv eller skär ost i tjocka skivor och lägg på en ugnsfast tallrik. Första gången jag gjorde det la jag på en vanlig IKEA-tallrik och den sprack. I en rundel! Jag petar in tallriken i micron ca 2 mintuter tills osten smällt och blivit bubblig och brun i kanterna. Då tar jag ut den och pillar snabbt bort den från fatet, annars så fastnar det...Alla har väl försökt få bort fastbränd ost från plåtar och formar.. Servera när det har blivit krispigt efer kanske, 2-3 minuter.  Imorgon ska jag prova att dippa  kexen i sk myrstack-dipp. Återkommer om det imorgon!

Ovido - Quiz & Flashcards