Senaste inläggen

Av Mia - 10 november 2007 03:24

Jag blir så himla glad! Jag såg precis på besökstatistiken att jag har haft besökare över all förväntan på min alldeles nystartade blogg! Det känns rätt schysst!


Nu över till vardagen....*suck* Jag hade ju en praktiskt tenta i onsdags som jag oroade mig en del över. Och det gjorde jag ju rätt i...jag failade....SKIT! De som hände var att uppgiften jag fick var att lägga om ett sår, sterilt. Och eftersom mina händer inte tillhörde mig och hjärtat slog i 180 så vimsade jag omkring och kontaminerade en yta på det sterila.... Men jag ska tillbaka på onsdag och gör om, och det blir INTE samma uppgift, vilket egentligen är ganska koko.


Nu ska vi åka iväg till svenska skolan med lillfisen. Nu övar barnen för fullt på alla julsånger eftersom de ska lussa på IKEA i mitten av december.  

Av Mia - 10 november 2007 03:14

blivit att hantera kameran så visar jag de här bilderna också, från samma frukost såklart!

Av Mia - 10 november 2007 03:07

Nu har sommaren ÄNTLIGEN kommit! De senaste dagarna har det varit ca 27 grader varmt, idag är det 30! Kan inte låta bli att tycka lite synd om er stackare som hasar omkring i snömodd, jag såg att det skulle bli snökaos i Stockholm i helgen...

Imorse så åt vi frukost uppe vid poolen, jag måste erkänna att det var lite många kolhydrater, men jag var så lite sugen på ostomelett eller pannkakor. Därför blev det detta :D





Av Mia - 7 november 2007 08:08

Av Mia - 7 november 2007 00:03

Här i ozzie-land så dricker man sparkling red. Det låter helt konstigt och när jag kom hit för nästan 1 år sedan hade jag aldrig hört om det. Det är alltså rött vin som bubblar och här kallar man det det också red champagne. Vilket det naturligvis inte är eftersom Champange-distriktet ligger en bit härifårn, typ.. och eftersom jag är ganska säker på att champagne görs av gröna druvor, inte blå. Men från en ganska säker källa (chiff.com) så vet jag att det görs på samma sätt som champagne, men alltså med blå druvor. Det finns på ansdra ställen i världen tex i Burgundy- och Loire distrikten i Frankrike, men inte alls i samma mängd som här i ozzie-land.

Vad ska man då förvänta sig av ett sparling red?

Föreställ dig ett tomt, högt glas som du häller i. Ned på sidan rinner ett skum, mörkt lila till färgen, med ljusare violfärg på toppen.  Doften som kommer är fylld av svart vinbär, björnbär, choklad och en hel del annat som en amatör som jag inte vet något om *s*. När du slutat hälla så sätter sig skummet till ett stadigt mörkt vin med ett lock av bubblor. Det ser helt fantstiskt ut! Och har man inte provat det så vill man smaka nu!


Hur dricker man det då?

Jag tycker bäst om det kylt. Nästan iskallt, iallafall så här på sommaren när det för varmt.  På vintern så gillar jag det bättre när det inte är iskallt, utan bara rumstempererat. 


Och till sist...VAD dricker man det till?

Vad som helst skulle jag vilja påstå! Det passar väldigt bra till grillat kött, häftigt bra med ostar och tom med en näve kryddade nötter går det fint! Kort sagt, red sprakling funkar till det mesta!







Av Mia - 6 november 2007 00:34

..den hamnar väl snett, men om ni lägger skallen på sned så ser ni hur fin den är.

Jag tror att han sa att det är en hip-hoppare. Han är inne på det just nu. Stora tröjor, mina halskedjor, kepsen käckt på svaj och han ju tom tagit hål i örat! Musiken därimot lyssnar han inte på, där är det fortfarande Hej Sofia! med Benjamin och Hardrock Haleluja med Monsterrockarna från Finland (som jag aldrig kommer ihåg vad heter) som gäller. 

Av Mia - 6 november 2007 00:25

Efter att ha skrivit två esseys med tillsammans 5000 ord i ca 3 veckor så är jag rätt mör. Men nu är det bara den praktiska tentan kvar (imorgon!) och den vanliga sitta-ned-och-rapa-upp-tentan om två veckor kvar. Sen har jag sommarlov!!! Tjohoo!!

Jaja, efter inlämning av den sista essayen igår var huvudet blankt.. Så till middag blev det pannbiff med stekt lök, mos av blomkål, sås (majo + c.f + kryddor) och några tomatskivor. Snabbt och enkelt, men himla gott! 


Pannbiffarna är köttfärs med ett par ägg, kryddor.

Blomkålsmoset:

Bryt blomkålen i buketter, eller skär i skivor

Koka tills den är mjuk, ca 15-20 minuter

Häll bort vattnet och ha i en skvätt grädde, en näve riven ost och en klick smör.

Ta fram handsmixer-staven, INTE vispen, och 'stava' tills det blir moskonsistens.

Servera.


Av Mia - 5 november 2007 02:35

kan manta sig en vil i skuggan och lyssna på fåglarna. Det är ett fantastsikt fågelliv, kanske för att vi bor nära en dal som är klassad som nationalapark, elle kanske för att dom bara gillar att vara här.   Vissa morgnar dock, så önskar jag mer än andra att huset skulle vara isolerat ;D

Ovido - Quiz & Flashcards