Direktlänk till inlägg 1 november 2007
blev något så härligt gott som lasagne, med aubergine istället för pastaplattor. Jag tror att en del av er där ute nog skulle påstå att det var en typ av mousakka, men utan potatis. Himla gott var det iallafall! Med en sallad vid sidan om av blad, tomater, röd lök, fetaost och oo och balsamico. Och salt & peppar såklart! Glöm inte krydda salladen! Så många glömmer det och så smakar salladen bara...sallad.. Jag säger som en tv-kock på matkanalen i USA "Where Im from the sallad comes unseasoned". Så är det! All mat behöver kryddor, tom en vanlig trist tisdags-sallad.
Lasagnen då? Skär aubergine i tunna skivor, lägg i en skål och häll på massa salt för att dra ur vätskan.
Under tiden gör du köttfärsåsen. Gör den du brukar, men ha inte lika mycket av det 'våta' i. Den ska alltså vara lite torrare än vanligt.
I en skål blandar du i de ostar du gillar i en bas som består av en burk keso och ett par ägg. Hiva i riven parmesan, riven vanlig hårdost, phillyost och andra ostar du gillar. Det kan aldrig bli för mycket ost! Den här ostsåsen ska alltså inte koka, bara röras ihop i bunken.
Nu ska du göra själva lasagnen. Börja med ett lager aubergine, ett lager köttfärsås, ett lager osstås, jag är rätt säker på att du vet vad du ska göra ;D Sista laget ska vara ostsås och massa riven ost. Svusch in i ugnen på ca 175 grader i kanske sisådär 50-60 minuter. Du kanske måste lägga på ett folie efter halva tiden så att den inte bränns.Låt den stå ungefär 10 minute så att den 'sätter sig'.
På tal om ost! Jag är om sagt en ost-älskare av stora mått! Ett jättegott tips på snacks, som alla som gillar ost gillar, är ostkex. Riv eller skär ost i tjocka skivor och lägg på en ugnsfast tallrik. Första gången jag gjorde det la jag på en vanlig IKEA-tallrik och den sprack. I en rundel! Jag petar in tallriken i micron ca 2 mintuter tills osten smällt och blivit bubblig och brun i kanterna. Då tar jag ut den och pillar snabbt bort den från fatet, annars så fastnar det...Alla har väl försökt få bort fastbränd ost från plåtar och formar.. Servera när det har blivit krispigt efer kanske, 2-3 minuter. Imorgon ska jag prova att dippa kexen i sk myrstack-dipp. Återkommer om det imorgon!
eller hemsida, kalla det vad du vill. MEn uppe och går är den iallafall stokkolm.net är adressen om du vill se och kanske tom beställa. ;D stokkolm jewellery & design ...
Inatt satt jag och hulde maken och byggde hemsida för juvelerna. Vi hade ganska roligt när vi skulle bestämma namn till alla de olika örhängena.;D t-centralen, midsommarkransen och alby var några namn som landade på en del av smyckena. Ganska poe...
ok, Tone, jag ska berätta om drugcalcen. Den gick bra. Men inte första gången men andra gången efter massa styr med pilleraskar, dropp-påsar och en massa extratid så fick jag det till.. Så nu är jag på min sjätte och sista termin på uni. Om ett litet...
Ja, jag har varit ganska produktiv den senaste tiden.. Skolan suger och allt är bara så trist. Att göra smycken är ett sätt att tänka på annat och låta insirationen flöda. Och det gör den ju! ...
Ska egentligen bara se omdet funkar fortfarande. Det här smycket är jag väldigt nöjd med.Silverfärgad wire med sötvattenspärlor på hård halsring....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|